Actueel
Samenwerking Partners ticketing Westerschelde Ferry online ticketing kassasystemen toegangscontrole kiosk

Nieuw Ticketingsysteem maakt oversteek Westerschelde eenvoudiger en voordeliger


MediaMaze 27 / 07 / 22

Reizigers tussen Vlissingen en Breskens kunnen voortaan eenvoudiger tickets voor de veerdienst kopen. Zij kunnen deze bovendien combineren met voordelige toegangsbewijzen voor musea in de regio, wat hen tot wel 40 procent korting kan opleveren. Westerschelde Ferry, dat tussen Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren jaarlijks circa 600.000 passagiers vervoert, gaat namelijk een meerjarige samenwerking aan met Ticketcounter. Sinds deze maand verzorgt Ticketcounter op het traject Vlissingen-Breskens en omgekeerd de gehele online kaartverkoop, evenals de toegangskassa’s in de beide vertrekterminals, alsmede de koppelingen met én integratie van enkele samenwerkingspartners.

“Waar Westerschelde Ferry in het zuidwesten van Nederland in de meest letterlijke zin van het woord een verbindende partij is tussen twee oevers, zijn wij er trots op om met onze dienstverlening dat verbindende karakter te mogen versterken en verbreden”, verklaart Maarten Broens, commercieel directeur van Ticketcounter, de samenwerking. “Door de koppeling van voorheen los van elkaar opererende systemen kopen reizigers in het vervolg op één plek al hun tickets en hoeven zij onderweg niet langer verschillende toegangsbewijzen bij de hand te houden.”

Meer gebruiksgemak en lagere kosten voor reizigers

Ticketcounter faciliteert de volledige ticketverkoop. Het heeft een nieuwe online shop gebouwd, waar reizigers voor al hun kaartjes terechtkunnen. Dat betreft de standaard tickets voor enkel de overtocht van Vlissingen naar Breskens en omgekeerd, alsook nieuwe combideals. Daarmee kopen passagiers tegen een voordelig tarief ook direct een kaartje voor bijvoorbeeld een rondrit met de Zonnetrein of een bezoek aan musea zoals het Zeeuws Maritiem MuZEEum Vlissingen en het Visserijmuseum in Breskens.

“Reizigers kiezen online direct het gewenste product en het nieuwe platform leidt hen daarna op een meer intuïtieve manier door de volgende stappen in het aankoopproces, inclusief eventuele bijboeking van de entreetickets voor de andere bestemmingen”, legt Michiel de Wit, coördinator Services bij Westerschelde Ferry, uit. “Daarnaast kunnen zij hun kaartjes op meer verschillende manieren afrekenen, na aanschaf direct downloaden en tevens via e-mail laten toesturen, dit alles om het gebruiksgemak voor al onze passagiers te optimaliseren.”

Ook op locatie meer mogelijkheden

In de vertrekterminals van beide aanmeerplaatsen heeft Ticketcounter bovendien een nieuw kassasysteem opgezet en beheert het de kiosken. Daar kunnen reizigers nu ook terecht om reserveringen te plaatsen of aangekochte tickets om te boeken naar een andere dag binnen dezelfde tariefperiode, waar dit voorheen niet of slechts beperkt mogelijk was. Daarmee behoren restituties en vouchers tot het verleden.

De toegangscontrole vindt plaats door het scannen van de kaartjes, zowel de digitale als de fysieke exemplaren. Dit wordt verwerkt middels een hiertoe ontwikkelde API-koppeling met de bestaande ICT-infrastructuur. Daartoe zijn ook de ticketsystemen van de aangesloten musea op elkaar afgestemd, een noodzakelijkheid om de combideals mogelijk te maken.

Over Ticketcounter

Ticketcounter ontzorgt klanten in alles wat te maken heeft met toegang, zodat zij zich kunnen focussen op hetgeen waar zij het beste in zij: bezoekers een onvergetelijke ervaring bezorgen. Al ruim 15 jaar voorziet Ticketcounter dierentuinen, musea, pretparken, evenementen en vervoerders van online ticketshops en andere oplossingen voor bezoekersbeheer. Daarbij is het aanbod van Ticketcounter even flexibel en gevarieerd als zijn partners en hun eisen, of het nu gaat om alleen de online kaartverkoop of een compleet pakket met kassasystemen, toegangscontrole en rapportage.

Over Westerschelde Ferry

Westerschelde Ferry onderhoudt sinds 2015 de veerdienst tussen Vlissingen en Breskens. Het vervoert jaarlijks circa 600.000 voetgangers en (brom)fietsers in meer dan 14.750 vaarten. Dat doet het in opdracht van de Provincie Zeeland, die tevens eigenaar is van Westerschelde Ferry.

Actueel